Vi har forbedret brukeropplevelsen din med en mobiltilpasset versjon av nettbutikken.

http://cleaningshop.no

Din handlevogn: 0 varer.
Renhold - høgre utdanning - bind 1

Christopher Magnus

Boka er skrevet som en lærebok og et oppslagsverk. Den skal gi kunnskaper som gjør det mulig for leseren å forstå renholdsproblemene og dermed kunne planlegge renholdet, velge egnede renholdsmidler og -metoder slik at renholdet gir tilfredsstillende resultat på en rasjonell og rimelig måte, med minst mulig skadevirkninger.

Boka egner seg for arbeidsledere, undervisnings- og informasjonspersonell, ansvarlige for planlegging av renhold, ved veiledning og kontroll av renholdet i institusjoner og næringsmiddelindustri, og for fagfolk som skal planlegge og konstruere bygg og maskinelt utstyr.

Selve den praktiske utførelsen av renholdet vil bli beskrevet i en egen bok som er i arbeid.

668 sider, heftet

kr 520,00

SBN 584-0230-7 BM

Bokas innhold:

1 Renhold - hensikt og effekter

1.1 Hva er renhold?
1.2 Renholdets positive effekter
1.3 Renholdets negative effekter

2 Vaske- og rengjøringsprosessen

2.1 Hva er hensikten med vask og rengjøring?
2.2 Hvorfor fester smuss seg på objektflater?
2.3 Hva skjer ved vask og rengjøring?
2.4 Hvordan kan smusset fjernes fra objektflater?
2.5 Kortfattet kolloid- og overflatekjemi
2.6 Kjemiske og fysikalsk-kjemiske prosessersom skjer ved vask og rengjøring

3 Smuss - hva består det av, og hvordan kan det fjernes?

3.1 Hva er smuss?
3.2 Smusstyper - sammensetning og egenskaper
3.3 Aldring av smuss

4 Materialer som smusset skal fjernes fra

4.1 Materialtyper som brukes til bygningsflater, maskiner, utstyr, inventar og bekledning
4.2 Materialegenskaper som begrenser mulighetene for å få renholdsobjektet kjemisk og mikrobielt rent
4.3 Hva skjer når materialene i renholdsobjektet påvirkes av renholdsløsningen?
4.4 Materialene i renholdsobjektet - sammensetning, bruk og egenskaper

5 Vann

5.1 Vannkilder og vannkvalitet
5.2 Hardt vann
5.3 Fremmedstoffer i vann - virkning på renholdsresultatet
5.4 Kvalitetskrav til vann - avhengig av typerenhold
5.5 Tiltak for å forbedre kvaliteten avbruksvannet

6 Metoder for vask og rengjøring

6.1 Metoder for å redusere tilsmussing o.l.
6.2 Manuelle rengjøringsmetoder
6.3 Vask og etterbehandling av tekstiler
6.4 Maskinelle metoder i storhusholdninger oghelsevesen
6.5 Maskinelle metoder i industri, anlegg o.l.
6.6 Dosering og kontroll av aktivstoffer irenholdsløsninger
6.7 Automatisk styring og kontroll av renholdsprosesser

7 Utstyr for vask og rengjøring

7.1 Utstyr for tørre metoder
7.2 Utstyr for manuelle rengjøringsmetoder
7.3 Maskiner og utstyr for vask og etterbehandlingav tekstiler
7.4 Maskinelt rengjøringsutstyr for storhusholdninger og helsevesen
7.5 Maskinelt rengjøringsutstyr for industriellrengjøring
7.6 Utstyr for dosering, kontroll og styring av rengjøringsprosesser

8 Midler for vask og rengjøring

8.1 Prinsipper for hvordan vaske- og rengjørings-midler virker
8.2 Forutsetninger for og begrensninger i sammen-setningen av vaske- og rengjøringsmidler
8.3 Sammensetning av noen av de vanligste vaske-og rengjøringsmidlene

9 Råstoffer som brukes i vaske- og rengjøringsmidler

9.1 Tensider
9.2 Alkalier
9.3 Syrer
9.4 Kalsium- og tungmetallbindende stoffer
9.5 Oksidasjonsmidler
9.6 Polyelektrolytter
9.7 Enzymer
9.8 Løsemidler
9.9 Diverse

10 Overflatebehandling

10.1 Polishbehandling av harde gulvflater
10.2 Impregnering av stein, klinker og tre
10.3 Blanking og vedlikehold av metallflater

11 Renhold og hygiene

11.1 Hva er hygiene?
11.2 Kortfattet mikrobiologi
11.3 Konsekvenser av sviktende renhold
11.4 Mikrobiologisk viten - konsekvenser for renholdet
11.5 Fjerning, desimering og ødeleggelse av
mikroorganismer

12 Metoder for desimering og ødeleggelse av mikro-
organismer

12.1 Rengjøring
12.2 Desinfeksjon
12.3 Sterilisering

13 Utstyr for desinfeksjon og sterilisering

13.1 Utstyr for desinfeksjon
13.2 Utstyr for sterilisering

14 Midler for kjemisk desinfeksjon og sterilisering

14.1 Virkemåte av antimikrobielle stoffer
14.2 Kriterier for valg av antimikrobielle stoffer

15 Antimikrobielle stoffer

15.1 Kloraktive forbindelser
15.2 Jodoforer
15.3 Kvartære ammoniumforbindelser og amfotære tensider
15.4 Peroksider
15.5 Fenolforbindelser
15.6 Aldehyder
15.7 Alkoholer
15.8 Syrer og alkalier

16 Metoder for å avgjøre om en gjenstand er ren

16.1 Definisjon av renhetsbegreper
16.2 Kontroll av fysisk renhet
16.3 Kontroll av kjemisk renhet
16.4 Kontroll av mikrobiell renhet

17 Renhold og håndhygiene

17.1 Virksomheter som krever hygienisk rene hender
17.2 Vanlig håndvask
17.3 Hygienisk vask av hendene
17.4 Utstyr for hygienisk vask av hendene
17.5 Midler for hygienisk vask og desinfeksjon av hendene
17.6 Desinfeksjon av hendene

18 Renhold og hudproblemer

18.1 Hudproblemer som ikke skyldes renhold
18.2 Hudproblemer som skyldes kontakt med vann og renholdsmidler
18.3 Tiltak for å forhindre hudproblemer
18.4 Tiltak når hudproblemer oppstår

19 Renhold og arbeidsmiljø

19.1 Uhell, skader og ubehag som kan skje i forbindelse med renhold
19.2 Vernetiltak
19.3 Verneutstyr
19.4 Førstehjelp ved uhell
19.5 Lover og forskrifter som regulerer arbeidsmiljøet
19.6 Informasjon om bruk av og egenskaper ved renholdsmidler

20 Renhold og miljøpåvirkning

20.1 Økologi og renhold
20.2 Tiltak som kan redusere miljøskadelige utslipp
20.3 Lover og forskrifter om miljøskadelige utslipp

21 Inneklima - helse og renhold

21.1 Hva er inneklima?
21.2 Helseplager som følge av dårlig inneklima
21.3 Årsaker til helseplager på grunn av dårlig inneklima
21.4 Renholdstiltak som kan gi bedre inneklima

22 Kontroll av renholdsløsninger

22.1 Kontroll av aktivstoffer
22.2 Kontroll av rengjøringsegenskaper

23 Lagring av renholdsmidler

23.1 Generelle lagringsbetingelser
23.2 Samlagring
23.3 Holdbarheten av forskjellige typer renholdsmidler
23.4 Krav til rullering

24 Renholdsslitasje

24.1 Renholdsslitasje - hva er det?
24.2 Vanlige årsaker til renholdsslitasje
24.3 Tiltak for å redusere renholdsslitasje

25 Renholdskostnader

25.1 Hva er renholdskostnader?
25.2 Kostnadsfordeling for forskjellige metoder og med forskjellig utstyr
25.3 Hvordan kan renholdskostnadene reduseres?

26 Renholdsplan og renholdsbeskrivelser

26.1 Hva er renholdsplan og en renholdsbeskrivelse?
26.2 Krav om renholdsplan for virksomheter som tilbereder eller serverer mat
26.3 Hvordan bør en renholdsplan utarbeides?
26.4 Hvordan bør en renholdsbeskrivelse utarbeides?

27 Spørsmål og svar om renhold

27.1 Svar på aktuelle spørsmå
27.2 Misforståelser om renhold

Analyse- og målemetoder

Ditt tips er nå sendt til kim@steinhaug.com
Vi behandler din henvendelse, vennligst vent...
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar
Prisvisning
Ekskl. MVA
Inkl. MVA


Vippsnummer 527389
527389
     


Easy Webshop er utviklet av Systemweb.no. | Informasjonskapsler | Retningslinjer for personvern | Mobilutgave