Vi har forbedret brukeropplevelsen din med en mobiltilpasset versjon av nettbutikken.

http://cleaningshop.no

Din handlevogn: 0 varer.
Generell kjemi

Boka er skrevet for modul 1 i faget Kjemi med næringsmiddelkjemi for teknisk fagskole linje for næringsmiddelteknikk, og dekker de aktuelle læreplanmålene.

I industriell næringsmiddelproduksjon gir kunnskaper i kjemi og forståelse av kjemiske prinsipper bedre innsikt i hvorfor og hvordan de ulike bearbeidingstrinnene skal gjennomføres. Prosessene som en råvare gjennomløper før de blir til konsumferdige produkter bygger ofte på kunnskaper i fysikk og kjemi. Kjemi som fag i grunnskolen og i videregående skole har begrenset fordypning, og dermed blir møtet med kjemien på dette nivået i teknisk fagskole en stor utfordring for både studenter og lærere. Kunnskaper i kjemi er en forutsetning for å ta del i viktige deler av diskusjonen om den teknologiske utviklingen i samfunnet.

I videregående skole legges grunnlaget for den yrkesteorien som trengs for å bli en god operatør i næringsmiddelindustrien, og det er der den framtidige fagarbeider for alvor starter sin yrkeskarriere. I teknisk fagskole legger den framtidige næringsmiddeltekniker grunnlaget for sin kompetanse som leder i ulike typer arbeid innen offentlig og privat arbeidsliv.

Det å forstå kjemien betyr at det også blir lettere å forstå viktige deler av andre fag: mikrobiologi, hygiene, råvarebehandling, prosesslære og hva som påvirker kvaliteten på en ferdigvare. Det er gjennom evnen til å kombinere praktiske og teoretiske arbeidsoppgaver at fagteknikeren kan bidra til nyskaping, etablering og drift av ulik virksomhet innenfor næringsmiddelsektoren.

Manuskriptet til denne boka har vært til høring hos brukerne i skolen, og brukerne - både elever og lærere - har delt sine erfaringer med forfatter og forlag. Vi har forsøkt å ta hensyn til synspunktene. Noen har vært sammenfallende, andre har pekt i forskjellig retning. Enkelte ønsker har styrt manuskriptet tettere mot mål og hovedmomenter i læreplanen, andre ønsker har utgangspunkt i tanker om hvor langt elevene burde kunne komme i faget for å få så god kompetanse som mulig. Forfattere og forlag har prøvd å balansere ulike hensyn, og presenterer her en lærebok i faget. Vi takker alle som har hjulpet oss under veis.

Hva er en god lærebok i kjemi? Vi tror at mye fortsatt kan gjøres for at boka kan bli bedre. For å få det til trenger vi fortsatt hjelp fra brukerne. Vi ønsker å høre hva dere som brukere er fornøyd med, hva som ikke fungere og gjerne tanker om hvordan temaer kan forbedres. Vi vet at skolene, lærerne og elevene er forskjellige, at rammevilkårene varierer og at industrien i distriktet kan gi ulik mulighet til å møte praktiske forhold som kan forenkles til kjemiske problemstillinger. Men det er viktig å bruke den ressursen bedriftene er for å se sammenhengen mellom de praktiske løsningene og de naturvitenskapelige prinsippene som produksjonsprosessene bygger på.

Forfatteren lager fasit som skal legges på nettet.

 

344 sider

kr 460,00

SBN 584-0436-9 FS

Ditt tips er nå sendt til kim@steinhaug.com
Vi behandler din henvendelse, vennligst vent...
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar
Prisvisning
Ekskl. MVA
Inkl. MVA


Vippsnummer 527389
527389
     


Easy Webshop er utviklet av Systemweb.no. | Informasjonskapsler | Retningslinjer for personvern | Mobilutgave