Til alle tider har det vært slik at smuss og andre uønskede partikler har lagt seg på flater og skapt
et negativt inntrykk.
Foruten dette rent visuelle, har man i siste par hundre år gradvis blitt klar over tilstedeværelsen av sykdomsfremmende bakterier, basiller, sopp og virus. Uten renhold ville slike organismer blomtre opp og angripe oss.
I vår tid har allergi og allergifremkalte sykdommer kommet mer og mer i fokus og man er blitt klar over hvor viktig et riktig renhold er for å forebygge disse lidelser.
I tillegg er det slik at renholderne forvalter milliardverdier. Bygninger representerer store verdier og det er av største viktighet at disse verdier blir behandlet på en riktig måte. Det er faktisk slik at galt renhold årlig ødelegger verdier for mange millioner kroner.
Renhold er derfor av meget stor betydning. Dette kommer til uttrykk i det faktum at ca. 90.000 mennesker har renhold som yrke. Dette yrket har tradisjonelt vært meget undervurdert. Går vi 25-30 år tilbake i tiden var yrket fullstendig nedvurdert og lønningene var etter dette.
Det har imidlertid vært arbeidet bevisst for å øke yrkets anseelse i pakt med hva det virkelig fortjener. Lønningene har i mange år økt mer enn gjennomsnittet og renhold er i dag ikke noe typisk lavtlønnsyrke. Dette har ført til at prisene på renhold har økt og idag regner man med at her i landet går det med mange milliarder kroner til proffesjonelt renhold.
Det er meget har konkurranse på markedet. Man antar at over 2500 renholdsbedrifter konkurrerer på det norske markedet. Dette har flere konsekvenser. Bl.a. fører dette til et prispress. Mange renholdsfirmaer presser ned prisene for å få og for å beholde oppdrag. Resultatet blir ofte at den enkelte renholder får større og større flater å rengjøre uten at den tildelte tid øker!!!
[10.05.22] Nå har Interclean Amsterdam hatt tre gode dager med besøk. |
[07.04.22] Rengjøring av vinterhagen |
[07.04.22] Såpe utlegger |
[07.03.22] Ønsker du å vaske vinduene som proffene gjør det! |
[27.09.21] GELSAC Milady Sacco Rifiuti Giallo |